Vi ste ovdje

Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali na festivalu "Svjetlost dolazi"

PREKO - Udruga "Stihovi i Note" iz Kukljice objavila je rezultate natječaja za međunarodni 6. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2018., koji će se u travnju održati u HNK Zadar.

Među14 odabranih izvođača, na festivalu "Svjetlost dolazi" nastupit će i Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali, inače članice nagrađivane Dječje klape Baliniera, uz pratnju župnog dječjeg zbora Sv. Fume Sutomišćica-Poljana. Izvodit će pjesmu "Vodi me, vodi" autora glazbe i teksta Olivera Telca iz Sutomišćice i autora aranžmana Damira Fenricha iz Preka.

Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" od početka je prepoznat ne samo u Zadru i drugim dijelovima Hrvatske, nego i u inozemstvu kao kvalitetna glazbena kulturna manifestacija. Prema riječima ravnateljice festivala Vesne Benić, ove godine izvođači će nastupiti uz pratnju festivalskog benda pod ravnanjem Saše Miočića, a uskoro će biti poznati članovi stručnog ocjenjivačkog žirija i revijalni gosti.
Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba, a nagrade će se dodijeliti za najbolji tekst, glazbu, aranžman te nagrade stručnog ocjenjivačkog žirija i publike. Festivalske nagrade izradit će poznata umjetnica Dunja Cossetto iz Zagreba, koja koristi tehniku fuzija stakla spajanjem slojeva stakla u boji i bez boje na temperaturi do 900 ° C - flos staklo i staklo u boji - tehnika taljenja.
Ravnateljica Vesna Benić zahvaljuje svima koji su ove godine prijavili skladbe na natječaj te ovim putem čestita izabranim autorima i izvođačima. Šesti Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2018. održat će se 20. travnja u HNK Zadar u 19.30 sati.
 
Na javno raspisani natječaj pristigla je 21 skladba, a odabrano je 14 izvođača:
 
1. ANITA NIKIĆ - "Aleluja" - ZADAR
2. ANJA GRABAR - "U Bogu je mir" - ZAGREB
3. JOŠKO PERIĆ - "Dođi na most" - SPLIT
4. BRANKO PERKOVIĆ - "Zov svete krvi" - SLAVONSKI BROD
5. SANELLA BAČIĆ - "Jesam li dostojna tebe" - ZADAR
6. HOŠEA&ESTERA - "Isus i ja" - LIPIK
7. VEDRAN VEGAR - "Bog te voli" - KNIN
8. MARIJANA MILIĆ - "Ruka ljubavi" - RIJEKA
9. JELENA SKOKO i KATARINA ČOLAK -"Na križu" - ŠIROKI BRIJEG, BiH
10.KORNELIJA&MIHOVIL DOROTIĆ - "Ješua" - BREGANA
11.TEA VIDAIĆ - "Kraljica savjeta" - ZADAR
12.MATIA PAŽANIN i EFA ZELENČIĆ - "Vodi nas, vodi" - PREKO/KALI, OTOK UGLJAN
13.LUKA BRALA -"Pred tebe dolazim" - POSEDARJE
14.VIS DAVID -"Susret" - KNIN