Vi ste ovdje

Zadarska županija dijeli potpore malom poduzetništvu

Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10.000,00 kuna. Korisnici potpora mogu biti mali poduzetnici upisani u odgovarajuće registre čije je sjedište na području Zadarske županije,

OPG-u Matulić u Bruxellesu uručena nagrada Superior Taste Award

Na svečanoj dodjeli u Cercle Royal Gaulois u glavnome gradu Belgije, OPG Matulić dobio je priznanje za svoj jedinstveni aceto uz još 1849 proizvoda iz 90 zemalja svijeta

LAG Mareta raspisao natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva

Cilj natječaja je razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava radi povećanja proizvodnje i podizanja konkurentnosti na tržištu poljoprivrednih proizvoda

Općina Preko partner u projektu "Bila Hrvatska" u Ukrajini

Prva konkretna suradnja dogodit će se već za mjesec dana, kada će u Preko stići šestero sezonskih ugostiteljskih radnika iz Ukrajine

Krsti Matuliću Superior Taste Award za aceto od smokava Pašman Libre!

Aceto od smokava Pašman Libre osvojio je između 82,9 i 87,9 posto bodova i dvije zlatne zvjezdice za kvalitetu, a Krsto Matulić jedini je mali proizvođač iz Hrvatske koji je ove godine dobio Superior Taste Award!

Po povlačenju novca iz EU Općina Preko na 14. mjestu u Hrvatskoj

EU pomoći je tijekom 2015.-2016. koristilo 70 od 128 gradova, a najviše Zadar (45 milijuna kuna), Zadarska županija je na petome mjestu, a na popisu 99 općina koje su primile pomoć Općina Preko na 14. je mjestu

Vojko Škopić pobjednik Dana maslinovog ulja Ugljan 2018.

Drugo mjesto sa 100 bodova pripalo je OPG-u Vojka Štrmelja iz Ugljana za ulje od sorata leccino i pendolino, a treće mjesto sa 99 bodova osvojio je Miomir Kliman iz Zagreba za ulje od sorte leccino

Šime Marcelić i Vojko Škopić zlatni na Danima masline Zadar

Marceliću je to u ovoj sezoni drugo zlato, a Škopiću treće, uz osvojena tri srebra na natjecanjima u Nadinu, Vodicama i Zagrebu

Otvoreni 20. Dani masline, Marceliću nagrada za maslinarsku nadu

Za subotu je organiziran stručni izlet na otok Ugljan gdje će sudionici posjetiti Mulinski tijesak, najstarije nalazište antičke uljare na Mediteranu, a u Preku će uz pokaznu vježbu rezidbe maslina, pod palicom šefa kuhinje Renata Kraljeva, biti održano i treće međunarodno natjecanje u kuhanju žgvaceta.

Općina Preko ostaje u PEGASUS programu i u razdoblju 2020.-2025.

Općina Preko dogovorila je s PEGASUS partnerima prijavu nastavka projekta te financiranje gradnje veće mikromreže na otoku, čime će se doprinijeti lokalnom razvoju i ostvariti izravna ušteda u potrošnji energije

Stranice